Доскоро подлезът на НДК беше едно ужасно място – често по стълбите се стичаше вода, окаченият таван липсваше почти навсякъде, осветлението не работеше, миришеше неприятно… Когато минаваш, просто няма начин да се почувстваш добре. После го затвориха за ремонт заради метрото. Ето как изглежда днес:

Усмихнах се доволно при гледката и побързах да я споделя. Някои от коментарите съвсем очаквано бяха в стила „колко ли време ще издържи така…“. Силно се надявам, че ще издържи много време. Ще ми се теорията за несчупения прозорец да проработи. Между другото, тази седмица в социалните мрежи се завъртя една по-подробна публикация по темата за счупените прозорци, но загубих линка. Ако някой я намери, моля да я сподели, че моята е доста лаконична. Гери я намери, благодаря! :)

Та, дано наистина запазим подлеза в този вид – чист и приятен. Кому е нужно да се чувства потиснат там? В близост работят и по пешеходната Витошка, която също обещава да изглежда доста добре. Колкото повече чисти и приятни места има в София, толкова по-слаби, надявам се, ще бъдат амбициите да рушим и загрозяваме. Така малко по малко ще подредим всичко.